Modern house interior, large and expansive house architecture.

Få dine små rum til at virke større med disse tips

De fleste af os drømmer nok om en masse kvadratmeter, som vi kan indrette og bruge, præcis som vi vil. Store, åbne rum er nemlig langt nemmere at gøre flotte og lækre end dem, der er lidt mindre og mørkere.

Desværre gør økonomi og beliggenhed, at vi ikke altid har mulighed for at bo i de store villaer, som vi drømmer om. Hvad kan man så gøre? Faktisk er det ikke så svært, som man tror, at få små rum til at se ud af mere.

Hvis man indretter med tanke på de følgende tips, er det garanteret, at man vil få maksimalt ud af enhver kvadratmeter i hjemmet.

Luk lyset ind og brug lette møbler

Lys får dit hjem til at virke større og lettere. Derfor må du endelig passe på med at lukke lyset ude med gardiner og tunge møbler, hvis du bor på få kvadratmeter.

I mindre rum bør store og tunge gardiner altid erstattes af plisségardiner eller lameller. Når det kommer til at lukke lyset ind, er dit farvevalg også afgørende. For mens mørke farver og sort sluger lyset, vil lysere farver som hvid og pasteller reflektere lyset.

Når du vælger lyse farver og lette møbler, vil du derfor få endnu mere lys ind i dine små rum, hvilket automatisk vil få dem til at virke større og mere behagelige at opholde sig i. Spejle på væggen kan også være med til at give en illusion af, at rummet virker større, end det egentlig er.

Udnyt pladsen optimalt

Når man ikke har så meget plads at gøre godt med, må man sørge for at udnytte den optimalt. Når det kommer til fx opbevaring, bør man derfor tænke i kubikmeter frem for kvadratmeter.

Ved hjælp af hylder og høje skabe kan du udnytte pladsen under loftet, som ellers ofte går til spilde. Når du køber møbler, så gå efter multifunktionalitet, der kombinerer design og udseende med praktiske løsninger.

Hvis du ikke kan finde noget, der matcher dine behov i butikkerne, kan det også være en idé at lave nogle selv. Eksempler på multifunktionelle møbler er fx sofaer og senge med opbevaring under puderne og spiseborde, der kan foldes ud, til når der kommer gæster. Eller indbyggede vaske- og opvaskemaskiner som er skjult i samme design som alt andet omkring. Du du se et eksempel på en smal opvaskemaskine her som også er en god mulighed.

På den måde kan du udnytte pladsen optimalt, selvom der ikke er så meget af den.