Forny din bolig med farver

Farver i boligen er noget af det der trender lige nu. Man begynder at se sofaer i forskellige farver og teksturer og væggene i hjemmene må også gerne have en farve. Ja hele rummet i boligen må gerne være malet i en anden farve end hvid.

Farver skaber personlighed og fortæller noget om hvem der bor der. Farver kan også være med til at påvirke atmosfæren i boligen. For eksempel skaber dæmpede matte jordfarver ro, hvor kraftigere farver kan være med til at skabe dynamik.

Er man bange for at blive træt af en farve og ikke orker at kaste sig ud i et helt stort malerprojekt. Så kan man med fordel blot vælge at male en enkelt væg. At male en enkelt væg kan være med til at skabe dybde i et ellers lille eller smalt rum. Har man pladsen og lysindfaldet til det kan man vælge at male hele rummet i en farve, man godt kan lide.

 

Maling er vejen frem

Kunne man godt tænke sig høje paneler i sin bolig, kan man snyde sig til disse ved at male væggen i to farver. En farve i den højde som ”snyde” panelet skal være i og så en anden farve for oven.

Vil man virkelig gerne have paneler i sin bolig, kan man også lave dem selv, ved at sætte høje trærammer lavet af lister på væggen og male disse. Mal væggen ovenover de hjemmelavede paneler i en kontrastfarve så de kommer bedre til sin ret i din bolig.

Inden man begynder på et malerprojekt, er det en god idé at få en farveprøve med hjem til boligen. På den måde kan man teste om farven egentlig passer ind i boligindretningen, og hvis ikke er det meget nemmere at male et lille felt over i forhold til en hel væg.

Har du flere rum i din bolig der skal males kan man med fordel gå efter tone i tone looket. Vælg maling der tilhører den samme farve palet og bryd eventuelt med en kontrastfarve for at give lidt liv og modspil til resten af boligen.