Sunde sommerretter og lækre iskolde drinks

Det er bare lidt federe at sidde udenfor og spise og stå udenfor og lave mad om sommeren. Man kan desværre hurtigt køre i ring i de samme retter og tilbehør, når der grilles på terrassen. På en rigtig varm sommerdag kan de lettere retter virke mere indbydende i forhold til en tung gryderet.

Ens und og let sommerret består typisk af magert kød med en salat og eventuelt nogle grov flutes til. Et bud på magert kød kan være kyllingebrystfileter, som er marineret med en hjemmelavet marinade bestående af olie, oregano, basilikum, salt, peber og en skvis citron. Lad kyllingen ligge og trække i marinaden i nogle timer, inden den grilles, så smagen fra marinaden trænger godt ind i kødet.

Lav en lækker salat dertil, som består af de grøntsager, du bedst kan lide. For at peppe den lidt op, kan du servere den med grissinier og fetaost. Server den med en god og let dressing, der har en frisk smag og et lavt fedtindhold, så den ikke virker for fed. Som et ekstra tilbehør kan du vælge grov flutes, der indeholder masser af gode fibre.

En skøn og let sommerdag på terrassen kalder næsten på en iskold drink!

En drink skal ikke kun smage godt, men også tage sig godt ud, så der er guf for alle sanserne – både en lækker smag til at stimulere smagsløgene, og nogle fede sommerfarver, der bringer et smil på læben. Et godt bud på en sådan drink kunne være en Tequila Sunrise.

Den er meget nem at lave, og kræver kun tre ingredienser. Det er vigtigt, at de hældes op i den rigtige rækkefølge, så du er sikker på, at du får det klassiske look, hvor den røde farve blender over i den gule farve som giver associationer til en smuk solopgang.

Allerførst fylder du isterninger i glasset. En Tequila Sunrise skal nydes kold! Dernæst hælder du Tequila i glasset. Hvor meget afhænger af, hvor meget alkohol, du vil have i din drink. Hæls eksempelvis 2 eller 4 cl i. Til sidst hælder du forsigtigt 1 cl Grenadine i glasset, som ligger sig i bunden som en smuk, rød farve.