Tips og tricks til at spille ansvarligt på nettet

Online gaming er utroligt populært, og meget tyder på, at den udvikling vil fortsætte. Flere og flere danskere sætter sig foran computeren og starter et spil i fx et online casino, når de har brug for en pause og for at koble af. Dog kan online gaming blive lidt af en russisk roulette, idet man nemt kan blive afhængig af spillene og tabe en masse penge. Derfor skal man altid være opmærksom og tage sine forholdsregler, når man kaster sig ud i online gaming. Når du sætter dig ved computeren for at spille, er det en god idé at huske disse tips og tricks:

Lav et budget

Aftal med dig selv og/eller andre hvor meget du må spille for og hvornår. Ved at lægge et budget sikrer du dig, at du ikke kommer til at tabe for mange penge og simpelthen spille mere, end du har råd til. Online gaming må aldrig gå ud over din evne til at betale regninger og stille mad på bordet.

Sæt et ur ved siden af og hold pauser

Det er nemt at blive opslugt af de sjove spil og helt glemme tiden. For at bevare realitetssansen og tidsfornemmelsen er det en god idé at have et ur i nærheden, hvor du hele tiden kan se det. Hold desuden jævnlige pauser både før, efter og under spillene, så du forbliver klar i hovedet.

Undgå stoffer og alkohol

Stoffer og alkohol er kendt for at sløve sanserne og forstyrre vores dømmekraft. Når man spiller på nettet, er det vigtigt, at man tænker klart og kan overveje de beslutninger, man tager. Derfor bør man indtage stoffer og alkohol i forbindelse med sin online gaming.

Skab balance i din hverdag

Spillene på nettet skal tjene som underholdning – ikke andet. Vær hele tiden opmærksom på, at spillene ikke skal fylde mere i din hverdag, end hvad godt er.

Sørg for, at der også er tid til alt det andet, som livet har at byde på, herunder arbejde, forpligtelser, familie og andre hobbyer. På samme måde bør man heller ikke spille for at undgå sine problemer eller undslippe bekymringerne.

Det skal understreges, at man sagtens kan spille ansvarligt og nyde spændingen ved online gaming i moderate mængder. Følger du ovenstående råd, er du allerede godt på vej til et sundt forhold til de online spil.